maandag 8 december 2014

Bloemenmeisje

Trezebees is weer enorm gegroeid en kon nog wat kastvulling gebruiken.
Ik had nog een heel leuk ribfluweeltje met bloemen liggen (ooit eens een grote lap van gekocht via 2dehands) en daarmee ging ik dus aan de slag.

Eerst een overgooier uit de ottobre 6/2013, de Cap Sleeve.
Dit is wel een serieus verbasterde versie geworden ;-)
Ik heb het voorpand uit 1 deel geknipt ipv met de siernaad omdat het anders echt niet mooi ging zijn met de bloemen en ik was het achterpand vergeten door te knippen waar de rits moest komen.
Ik heb nog zitten twijfelen om een rits in de zijnaad te steken, maar ze geraakte er in zonder, dus waarom moeilijk doen als het gemakkelijk ook kan hé.
Het viel helaas ook zoals een patattenzak rond haar lijfje, dus heb ik langs beide zijden 4 cm versmald en nu is het draagbaar, oef.
Kei-schattige mouwtjes en druk bezig om het klepje te inspecteren ;-)2de stuk met dezelfde ribfluweel is de Jacobbroek van zonen09.
In eerste instantie een jongensbroek, maar ik zag er direct een broek voor de dochter in door die wijde pijpjes.
Patroontje lag hier ook al een hele tijd te liggen (als vanaf de Van Katoen-actie) en ik ben blij dat ik het eens gebruikt heb.
Ik ben voor de all-in-one-versie gegaan: de opgestikte zakken veranderd door insteekzakken, bandenelastiek vanachter en een rits met gulp. De broek heb ik laten sluiten met twee kamsnaps voor haar eigen gemak. Ik heb wel de plooi weg gelaten.2 opmerkingen:

  1. oooooh zooooo moooooooi!!!!

    Ik heb het Jacobpatroon hier ook liggen, ongebruikt. En zal zo blijven ook denk ik. Ik heb ooit is ne Jacob mt 116 gekregen en zowel T als F vinden hem slecht zitten. Te laag vooral vanachter en te breed ( ondanks dat ik dacht dat het een smal patroon was, zijn ze nog smaller).

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt om een kijkje te komen nemen op mijn blog :-)
Een reactie achterlaten wordt zeer gewaardeerd :-)
Nog veel leesplezier!