woensdag 11 februari 2015

Carnaval

Ook hier was de carnavalgekte weer van de partij.
Het was afgelopen zaterdag al begonnen met een carnavalbal op de turnkring (dansen en tussenin leuke spelletjes en een modeshow met een prijs voor de best geklede)
Vandaag mochten ze dan verkleed naar school.
Bij de kleuters kregen ze zanger Jan De Smet op bezoek en na de speeltijd wafels met een drankje.
Bij de lagere school was het andersom, eerst de lekkernijen en daarna een stoet door het dorp met achteraf dansen op de speelplaats.

De kindjes hadden een paar weken geleden hun wensen al doorgegeven: de zoon wou een draak zijn, de dochter Roodkapje en voor de jongste koos ik voor Bumba omdat hij daar momenteel super zot van staat.
Ik werkte met capes voor de oudsten, die stonden namelijk al een hele tijd op mijn to do-lijstje na het zien van deze blogpost ;-)
Helaas kreeg ik het patroon op 1 of andere reden niet in orde, maar dacht ineens aan de drupcape die in La Maison Victor stond en heb daar het voorpand van weg gelaten en de andere patroondelen in 1 stuk gemaakt.
De zoon zijn t-shirt is de Creative Workshop 301 van Ottobre en de legging is de supersimpele legging van Minikrea.
Het rokje van de dochter is een rimpelrokje van de volledige stofbreedte met een tricotband en toch nog een extra rekker er in omdat het bleef afzakken ;-), de souspull en kousenbroek zijn gekocht.
De jongste zijn bumbatenue is een verlengde Creative Workshop 301 en Bumbahoedje ook zelf uitgetekend.
Alle stofjes komen van bij stoffen.net: de capes zijn katoen en voeringstof, t-shirt en legging van de zoon tricot, rokje van dochter stevige katoen en de jongste zijn tenue is uit fleece.

En dan nu het leukste van allemaal, de foto's van het resultaat en blije snoetjes :-)


5 opmerkingen:

Bedankt om een kijkje te komen nemen op mijn blog :-)
Een reactie achterlaten wordt zeer gewaardeerd :-)
Nog veel leesplezier!