dinsdag 7 april 2015

Verjaardagscadeautjes voor mijn metekindje

Midden februari was mijn metekindje jarig.
Net zoals vorig jaar kreeg ze iets gekocht (bedeltjes voor aan haar bedelarmband) en iets zelfgemaakt.
Een week voor carnaval liet ze vallen dat ze heel graag een Elsajurk wou, helaas was dit iets te weinig tijd voor mij en beloofde ik haar er eentje met aankomende kerst, maar ik kon het dan toch niet laten om er eentje te maken voor haar verjaardag ;-).
De mama zei het al dat ze hoopte dat die dan nog past tegen volgend jaar carnaval, maar de jurk gaat sowieso ervoor al uit de kast komen om te spelen.

Ik zag een tutorial voor een jurk met als basis een t-shirt en het leek me enorm handig om die zo te maken.
Nu dat ik de tekst terug lees staat het er duidelijk in vermeld dat je een paar maten groter moet nemen en ik heb ondervonden waarom: de eerste jurk dat ik voor haar gemaakt had was helaas te krap, maar kan al een geluk dienen voor mijn ander metekindje met een extra rits er langs de zijkant in.
Op naar een volgende jurk dus met hetzelfde principe, maar dan ineens met een rits er in en die paste al een geluk wel, oef.
De dochter heeft ook al een bestelling geplaatst ;-), maar voor haar ga ik toch eens zien of ik geen ander patroon kan ombouwen naar een Elsajurk.

Ze heeft er ook nog een gevulde artiestenmap bijgekregen.2 opmerkingen:

  1. leuk, zo'n Elsajurk! Ik heb er ook al tuto's van gezien. Ik negeer die en zwijg er hier over in alle talen. Ik heb er geen zin in om die te maken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi gemaakt maar ik ben toch blij dat mijn dochter 18 jaar is ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt om een kijkje te komen nemen op mijn blog :-)
Een reactie achterlaten wordt zeer gewaardeerd :-)
Nog veel leesplezier!