dinsdag 26 mei 2015

De overige feestkleding voor de communie

Vorige week liet ik jullie de zelfgemaakte communiekleren van de zoon zien, nu is het tijd om de creaties van de rest van het gezin te laten zien :-)
Volgende week volgt er dan waarschijnlijk nog een berichtje met de versiering en wat sfeerfoto's en dan zijn we rond met foto's van het prachtig feestje.

De jongste kreeg een hemdje en een bermuda vanuit de Ottobre 3/2010
Het hemdje is het befaamde Apple-hemdje, maar een verbasterde versie ;-). Ik had de kraag nog nooit zo afgewerkt en mijn hulplijn (lees: mijn lieve buurvrouw) zat in Spanje op de moment dat ik met de kleren bezig was dus heb ik maar wat vals gespeeld en het afgewerkt zoals mijn vorige hemdjes. De kraag is dus een beetje korter dan voorzien, maar het is zeker draagbaar vind ik.
Het broekje is de Marley, ook hier heb ik het patroon wat aangepast door er paspel in te steken en met een gewone tailleband af te werken ipv met een touwtje.
Katoentjes komen beiden van bij De Stoffenstraat
Voor de dochter had ik in eerste instantie de Mambo uit Homemade Mini Couture in mijn hoofd, maar wegens tijdsgebrek is het de basisjurk van svdhz geworden met een rimpelrok.
Maar eigenlijk heeft het stofje niet veel meer nodig vind ik, de rits zit er ook niet helemaal blind in (gewone rits dat ik er blind in wou zetten), doordat het exact het blauw is van in het stofje stoor ik mij daar niet aan ;-), ze heeft veel complimenten gekregen en fier dat ze was :-)
Stofje is het befaamde Mies en Moos stofje en ligt hier al een hele tijd in de kast, gekocht bij Klijntje, maar daar dus niet meer beschikbaar


En voor mezelf werd het de June jurk uit La Maison Victor editie 2 zomer 2014
Die hebben we nog afgekregen voordat de buurvrouw op vakantie vertrok, dus daar zitten niet veel foutjes in haha ;-)
De coupenaden aan de voorkant zijn wel nog met 1 cm extra ingenomen en ook de hals is een cm verlaagd, voor de rest is het patroon gebleven zoals het was.
Ik had precies wel iets meer op de styling moeten letten aan de plooien en de kreuken te zien ;-), maar je zal het toch met deze foto's moeten doen (we waren al over de helft van het feest toen ik aan mijn zusje heb gevraagd om foto's te nemen van mij)
Van dit stofje ben ik ook niet meer zeker waar ik die besteld heb, ik denk in 1 van de webwinkels die sinds kort gestopt zijn.


De papa had voor de gelegenheid zijn kostuum van onze trouw nog eens aan voor de kerk (achteraf niet meer vermits we bbq gingen doen en schrik hadden dat het kostuum en wit hemd vuil ging zijn ;-))
Allemaal samen zagen we er dus zo uit:


7 opmerkingen:

Bedankt om een kijkje te komen nemen op mijn blog :-)
Een reactie achterlaten wordt zeer gewaardeerd :-)
Nog veel leesplezier!